Poskytování sídel pro firmy vám vytrhne trn z paty

Začátek podnikání s sebou nese spoustu povinností a zařizování. První ne zrovna snadnou zkouškou je už samotné založení s.r.o. I tato základní formalita vyžaduje dlouhé vyřizování a jednání s úřady. Mimo jiné při ní budete potřebovat sídlo. Kde ho vzít, když ještě nemáte kanceláře, nebo vlastně žádné nepotřebujete?

Obraťte se na odborníky na poskytování sídel. Nabídnou vám sídlo virtuální, které je z mnoha hledisek daleko výhodnější. Můžete ho využívat jak v případě, že žádné fyzické kanceláře nepotřebujete, tak tehdy, jestli je plánujete.

K čemu je virtuální sídlo?

Jako firma musíte uvádět své oficiální sídlo. Dnes však přibývá společností, které vlastně žádné takové sídlo nepotřebují. Pracují online, zaměstnance mají roztroušené různě po republice, nebo dokonce po světě. Právě ti si mohou zažádat o poskytnutí sídla firmy a na dokumentech oficiálně uvádět sídlo virtuální.

Často o něj ovšem mají zájem i ty firmy, jež fyzické kanceláře využívají. Z různých důvodů pro ně však může být výhodnější oficiálně uvádět sídlo jiné – virtuální. Třeba proto, že taková adresa virtuálního sídla v centru Prahy prostě působí lépe než sídlo na nějakém malém městě. Zapůsobíte na potenciální klienty i obchodní partnery. A když už mluvíme o Praze, věděli jste, že je tam četnost kontrol ze strany úřadů mnohem nižší než v jiných městech? V hlavním městě totiž sídlí spousta firem a úřady je nestíhají všechny kontrolovat.

Kolik takové virtuální sídlo stojí?

Ceny začínají zhruba na 99 Kč za měsíc. Samozřejmě vždy záleží na lokalitě a rovněž na balíčku obsažených služeb. Někdy máte v ceně například přeposílání pošty či pronájem zasedacích prostor na dané adrese například na dvě hodiny týdně. To se hodí pro schůzky s partnery. Teoreticky veřejnost ani nemusí vědět, že na dané adrese máte pouze sídlo virtuální.

Podobné články...